Over het dromen

cloudAWS-240x180Er zijn er paar dingen zonder die men zich zijn leven bijna niet kan voorstellen. Hier bedoel ik niet alleen maar eten, drinken, slapen en ademen maar ook bijvoorbeeld dromen. Dromen voegt de speciale dosis van bijzonderheid aan ons leven toe. We kunnen de hele dagen door op het kantoor zitten te rekenen of misschien wekenlang ritten met een vrachtwagen doen maar toch tegelijkertijd over Spaanse eilanden dromen.

Natuurlijk door het dromen zullen we ons zeker niet naar deze eilanden verplaatsen maar toch is het een soort van plezier. Mensen hebben verschillenden soorten van dromen. Aan de ene kant dromen volgens mij meeste mensen over het geld of meer precies enorme hoeveelheden van geld. Zeker heeft het vaak met het gebrek aan geld te maken waarmee ze dagelijks te maken hebben maar het is ook een soort van het gebrek aan fantasie.

Als men toch creatief genoeg is droomt hij vaak over iets anders, iets meer personaal, speciaal. Aan de andere kant dromen veel mensen over dingen of situaties die hoog waarschijnlijk echt plaats in hun leven kunnen hebben. Dat kan bijvoorbeeld een renovatie van het huis, met nieuwe tegels, het werk van stukadoor, pleisterwerken van de hoogste kwaliteit en wat dan ook.

Deze dromen kunnen even plezierig zijn als het dromen over het geld of exotische eilanden. Vooral voor mensen die in oude, lelijke huizen wonen. Onze dromen hangen dus niet alleen van onze persoonlijkheid af maar ook van levensomstandigheden onder die we elke dag moeten leven. Echter, elke soort van het dromen is goed, geeft ons iets bijzonders en dat is het meest belangrijk.

Want zonder de dromen zal het leven echt verschrikkelijk en doelloos zijn. Wat ook belangrijk is – we moeten alles doen om onze dromen te realiseren om natuurlijk meer gelukkig en tevreden met het leven te worden. Onafhankelijk dus van het feit wie jij bent en wat jij doet: droom maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *