Autosector vs. crisis

cars-in-a-row-937689-mAutosector behoort tot de meeste belangrijk delen van economie van veel Europese landen. Het is een sector die zeer grote winsten brengt en bovendien werken veel mensen in deze sector. Daarom is conditie van deze sector zeer belangrijk voor beide overheden en maatschappijen. Beide overheden en maatschappijen vrezen altijd als autoverkoop in een bepaald land sterk daalt.

En helaas is het zo dat de autoverkoop vandaag de dag in meeste landen daalt, natuurlijk vanwege de crisis die we sinds 2009 meemaken. Europeanen beschikken vaak over niet genoeg geld om over elk drie jaar een nieuwe auto aan te schaffen. Vaak hebben ze ook gewoon goesting om wat geld te bezuinigen omdat ze niet zo zeker van hun toekomst zijn. Ze willen het geld liever op bankrekeningen behouden dan aan nieuwe, dure auto’s uitgeven.

De crisis heeft een grote invloed vooral op verschillende soorten autofinanciering zoals bijvoorbeeld leasing of autoleningen. Voor 2009 was het meestal zo dat mensen nieuwe auto’s op afbetaling aanschaften. Dit soort kopen was toen zeer gemakkelijk en comfortabel. Banken stelden meestal geen grote eisen mensen die een auto op afbetaling wilden kopen en bovendien boden ze vaak zeer voordelige autoleningen aan die nog gemakkelijker bereikbaar waren.

Nu is het daarentegen allesbehalve gemakkelijk om een auto op afbetaling te kopen. Men moet bewijzen dat men over echt veel geld beschikt om met een autolening een auto te kopen. Deze situatie heeft echter ook een paar voordelen. Er zijn veel aantrekkelijke aanbiedingen voor mensen die zich wel een nieuwe auto kunnen veroorloven. Zonder problemen kan men bijvoorbeeld veel interessante auto’s met korting vinden. Kortingen zijn vandaag ongelooflijk populair omdat dealers alles doen om zo hun auto’s zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *