De beste dagen van het leven

wakacje01Er zijn een paar dingen waarover met het hele jaar door denkt. Zo is het bijvoorbeeld met een vakantie. Elke dag droomt men over lekker luien onder de zon ergens in Spanje of over mooie meisjes op de strand op het eiland in Griekeland. Dat zijn de gedachten die het leven beter maken. Zonder dit zou het rijden in de dagelijkse file nog meer verschrikkelijk zijn.

Zonder die zou de vrouw nog meer schreeuwen en de sigaretten tijdens de pauze op het werk nog meer onwaardeerbaar zouden zijn. Daarom plannen we dus het hele jaar door de vakantie zodat ze zo plezierig mogelijk zullen zijn. We kiezen een warm, mooi land dat niet zo duur maar niet te gewoon is. Onze vrienden moeten later toch een beetje jaloers op onze vakantie worden en daarom kunnen we niet naar Frankrijk of Duitsland gaan.

Dat is niet luxueus genoeg dus niemand zal het bijzonder vinden. We besparen dus maanden lang voor een vakantie op een eiland dat men op de kaart bijna niet kan zien. Om deze reden vergeten we zelfs over nieuwe auto, behangers voor de keuken, muurdecoratie die dit jaar echt modieus is en schilderwerken die we onze dochter hebben belooft. We laten alles achter de rug omdat we het minder belangrijk dan de vakantie vinden.

En zo komt de zomer, met zingen van vogels, korte rokken van jonge meisjes en trekkers op wegen. Dan kunnen we dus naar de bank, de besparingen van de laatste elf maanden in de zak doen en lopen naar het reisbureau om de droomvakantie te kopen. We kopen een tocht naar een eiland in Spanje dat zo klein is dat niemand erover heeft gehoord en kiezen voor een hotel van de beste kwaliteit.

Volgende week rijden we naar de luchthaven, stappen het vliegtuig in en beginnen onze reis naar het geluk. Met een glimlach wachten we voor elke minuut van deze dag en met enthousiasme denken over de toekomst. Zoals we het toch nooit doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *