De juiste keuzes maken bij rioleringswerken en het aanleggen van opritten

Weet u wat de overeenkomst is tussen klinkerwerken, rioleringswerken en de aanleg van opritten? Zo op het eerste oog lijken deze drie werken zo ver van elkaar te staan dat het misschien moeilijk is om meteen te zien wat de overeenkomsten zijn. Er is echter wel een heel belangrijke overeenkomst, en dat is dat dit allemaal werken zijn waarvoor het belangrijk is dat die worden uitgevoerd door mensen die daar voldoende verstand van hebben.

Rioleringswerken kunnen bestaan uit het aanleggen van een nieuwe riolering, het aanpassen van bestaande rioleringssystemen of andere onderhouds- en reparatie werkzaamheden. Wanneer deze werken verkeerd worden aangepakt kan dit leiden tot veel ellende en ongemak. Denk maar aan een wasbak waaruit plots onaangename geurtjes komen of een badkamer waar het vuil water instroomt vanwege een verstopping door een niet goed aangelegd rioleringssysteem.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook bij de aanleg van opritten. Hierbij is het uitermate belangrijk dat de grondwerken goed worden verricht, voordat gestart wordt met de klinkerwerken. Uw oprit moet er niet alleen mooi uitzien, maar vooral ook een op een stevig fundament liggen zodat u geen verzakkingen krijgt.

U zult het al begrijpen; het uitvoeren van deze werken laat u liever niet over aan amateurs. Zeker niet als u er geen nachtmerries aan wilt overhouden. Hiervoor maakt u het liefst gebruik van de diensten va een deskundig en ervaren bedrijf zoals wij dat zijn.

Bent u dus voornemens om rioleringswerken uit te voeren of denkt u aan de aanleg van opritten, dan nodigen wij u uit ons te contacteren. Wij komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek waarin wij u kunnen adviseren welke stappen u het best kunt nemen.

Ontsneeuwen met zout

beware-sign-1-1100979-mVeel winkels hebben (‘s winters) strooizout te koop. Het is een bijzonder soort zout dat ter gladheidsbestrijding wordt gebruikt. Het werkt als een dooimiddel. De wegen worden daarmee bestrooid. Na het vermengen van dit zout met de sneeuw ontstaat een bijzonder mengsel – een pekel en de bevriezing van het wegdek is moeilijker. Als het genoeg veel auto’s zijn gereden, treedt de gladheid niet meer op.

Daarom is het raadzaam ‘s winters zout te strooien. Het verlaagt heel effectief het vriespunt van water. Meestal is hiervoor natriumchloride van toepassing. In sommige gevallen wordt calciumchloride gebruikt. Dat werkt toen beter maar het is ook veel meer duurdere manier. Het wordt meer gebruik derhalve van deze eerste gemaakt. Lees verder

Een grote stap vooruit

limpieza-cleaning-774431-mVanochtend heb ik in de televisie een leuk programma gezien. Het ging over twee vrouwen die grote carrière maakten in Zweden. Deze twee vrouwen zijn naar Zweden gegaan om iets in hun leven te veranderen. Ze wilden iets nieuws beleven wat ze nog nooit hebben meegemaakt. En ze hebben toch nooit in het buitenland gewoond. Ze namen dus een enorm moeilijke beslissing om naar Zweden te verhuizen. Ze waren al lang vriendinnen, hadden in hun vaderland goede baan maar dat kon hen niet schelen. Lees verder

Miserie met de klanten

1955-ford-crown-victoria-red-3-837370-mHet is niet gemakkelijk om een oude auto te verkopen. Klanten doen toch altijd zo moeilijk. Ze bellen met hun domme vragen zoals bijvoorbeeld: “zou u met de auto naar Spanje rijden?” of “hoe oud was de eerste eigenaar van de auto?”. Ik ben deze vragen zo beu! Maar als ik al de vragen antwoord en ze bij mij komen is het zelfs verschrikkelijker. Dan vinden ze altijd duizend problemen met de auto zoals bijvoorbeeld kleine lakschade of zoiets.

Hoe kunnen ze een auto van twintig jaar zonder lakschade verwachten! Als de auto rijdt is er toch altijd een sprake van zulke dingen. Het is zo dom! Mensen hebben duizend euro en willen een perfecte auto kopen. Perfect auto’s zijn de nieuwe auto’s, van de dealer, geen tweedehands machines die in het begin van de jaren negentig zijn gebouwd. Maar dat kunnen de mensen niet begrijpen. Daarom heb ik een beslissing genomen om mijn volgende auto aan de auto opkoper te verkopen. Lees verder